Autor

Autor

Nu sunt vreun angajat cfr si nici vreun nostalgic care a trait pe langa vreo linie ingusta . Lucrez intr-un domeniu total opus si aceasta pasiune fata de trenuri am mostenit-o din copilarie, fara a avea pe cineva cunoscut in domeniu .Tot ce incerc prin acest site este sa adun la un loc cat mai multe informatii despre ceea ce a fost si inca mai exista - partial - din liniile ferate inguste din judetul Mures . Pasiunea si interesul fata de soarta acestui fost mijloc de transport, care se afla in coma profunda de peste 10 ani, stau la baza formarii acestui site . Probabil ca cei care vor vizita acest site sunt persoane care au o pasiune comuna sau care doresc sa afle noutati despre ceea ce candva era un mijloc de transport important in judetul Mures .

Tinand cont ca nu lucrez nici in CFR si nici nu sunt un IT-ist de profesie imi cer scuze daca unele aspecte sunt neclare sau incorecte si accept orice completare sau corectare pe email mocanitamureseana@gmail.com .
Aici gasiti cateva forumuri din tara unde se discuta aspecte legate de mocanita mureseana
DSC00228.JPG

Caile Ferate Inguste Muresene

Aici a garat ultimul tren ...
... cel putin aceasta este senzatia cand pasesti spre gara din Berghia . Si aceasta nu doar datorita faptului ca cele doua vagoane garate pe linia 3 iti redau imaginea mocanitei de odinioara . Totul pare foarte ingrijit incepand de la cladirea garii si anexele din imprejurimi, liniile, macazele si inclusiv bancile de pe peronul garii .

Nu stiu daca locuitorii acestei comune mai spera sa ajunga vreun tren in gara lor, insa faptul ca au reusit (cu sau fara intentie) sa conserve ceea ce regimul trecut le-a oferit - mandria de a auzi suieratul trenului la ei in comuna - ma face sa ma inclin in fata lor .

Probabil ca daca in toate comunele si oraselele pe care le traverseaza linia ingusta s-ar fi pastrat lucrurile ca in Berghia, am fi mult mai optimisti in sansele readucerii la viata a mocanitei muresene .
DSC00214.JPG
DSC00219.JPG
DSC00220.JPG
DSC00221.JPG
DSC00230.JPG
DSC00232.JPG
DSC00236.JPG
Recieve news about this website directly to your mailbox
Informatia naste interesul . Interesul naste proiecte .
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one