Autor

Autor

Nu sunt vreun angajat cfr si nici vreun nostalgic care a trait pe langa vreo linie ingusta . Lucrez intr-un domeniu total opus si aceasta pasiune fata de trenuri am mostenit-o din copilarie, fara a avea pe cineva cunoscut in domeniu .Tot ce incerc prin acest site este sa adun la un loc cat mai multe informatii despre ceea ce a fost si inca mai exista - partial - din liniile ferate inguste din judetul Mures . Pasiunea si interesul fata de soarta acestui fost mijloc de transport, care se afla in coma profunda de peste 10 ani, stau la baza formarii acestui site . Probabil ca cei care vor vizita acest site sunt persoane care au o pasiune comuna sau care doresc sa afle noutati despre ceea ce candva era un mijloc de transport important in judetul Mures .

Tinand cont ca nu lucrez nici in CFR si nici nu sunt un IT-ist de profesie imi cer scuze daca unele aspecte sunt neclare sau incorecte si accept orice completare sau corectare pe email mocanitamureseana@gmail.com .
Aici gasiti cateva forumuri din tara unde se discuta aspecte legate de mocanita mureseana
DSC00228.JPG

Caile Ferate Inguste Muresene

Linia dintre Tirgu Mures si Band facea legatura dintre municipiu si zona de campie a judetului . Traseul cu o lungime de 27 de km (pana in Band) a fost utilizat pentru transportul de persoane pana in 1998 cand transportul feroviar de pe lina ingusta a fost trecut in conservare . Din Band linia se ramifica in doua directii : spre Lechinta si spre Mihesul de Campie . Ultima data cand linia a fost reconditionata si folosita s-a intamplat in 2004 cand proprietarul liniilor (SAAF) a avut o tentativa (esuata) de a promova turismul feroviar si de a redeschide spre folosinta liniile folosite in trecut pentru transportul de persoane . Momentan linia (desi existenta) este impracticabila din cauza intreruperii acesteia in punctul in care se intersecta cu liniile de tren (normal), decizie luata din motive de siguranta .
trecere la nivel.jpg
Recieve news about this website directly to your mailbox
Informatia naste interesul . Interesul naste proiecte .
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one