Autor

Autor

Nu sunt vreun angajat cfr si nici vreun nostalgic care a trait pe langa vreo linie ingusta . Lucrez intr-un domeniu total opus si aceasta pasiune fata de trenuri am mostenit-o din copilarie, fara a avea pe cineva cunoscut in domeniu .Tot ce incerc prin acest site este sa adun la un loc cat mai multe informatii despre ceea ce a fost si inca mai exista - partial - din liniile ferate inguste din judetul Mures . Pasiunea si interesul fata de soarta acestui fost mijloc de transport, care se afla in coma profunda de peste 10 ani, stau la baza formarii acestui site . Probabil ca cei care vor vizita acest site sunt persoane care au o pasiune comuna sau care doresc sa afle noutati despre ceea ce candva era un mijloc de transport important in judetul Mures .

Tinand cont ca nu lucrez nici in CFR si nici nu sunt un IT-ist de profesie imi cer scuze daca unele aspecte sunt neclare sau incorecte si accept orice completare sau corectare pe email mocanitamureseana@gmail.com .
Aici gasiti cateva forumuri din tara unde se discuta aspecte legate de mocanita mureseana
DSC00228.JPG

Caile Ferate Inguste Muresene

E foarte greu sa gasesti pe cineva care sa ofere detalii despre aceasta linie . Bunicii mei au locuit in apropierea fabricii de zahar si am trecut de multe ori pe langa aceasta linie - insa nu am avut sansa (sau nu-mi amintesc) sa fi vazut vreun tren pe aici . Probabil a fost folosita cu mult inainte chiar si de revolutie, mai ales ca fabrica avea acces si la linie normala .
Linia Fabricii

Linia Fabricii

Linia facea legatura intre gara si fosta fabrica de zahar (momentan rasa de pe fata pamantului) . In imagine intersectarea cu strada Depozitelor .
Recieve news about this website directly to your mailbox
Informatia naste interesul . Interesul naste proiecte .
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one