Autor

Autor

Nu sunt vreun angajat cfr si nici vreun nostalgic care a trait pe langa vreo linie ingusta . Lucrez intr-un domeniu total opus si aceasta pasiune fata de trenuri am mostenit-o din copilarie, fara a avea pe cineva cunoscut in domeniu .Tot ce incerc prin acest site este sa adun la un loc cat mai multe informatii despre ceea ce a fost si inca mai exista - partial - din liniile ferate inguste din judetul Mures . Pasiunea si interesul fata de soarta acestui fost mijloc de transport, care se afla in coma profunda de peste 10 ani, stau la baza formarii acestui site . Probabil ca cei care vor vizita acest site sunt persoane care au o pasiune comuna sau care doresc sa afle noutati despre ceea ce candva era un mijloc de transport important in judetul Mures .

Tinand cont ca nu lucrez nici in CFR si nici nu sunt un IT-ist de profesie imi cer scuze daca unele aspecte sunt neclare sau incorecte si accept orice completare sau corectare pe email mocanitamureseana@gmail.com .
Aici gasiti cateva forumuri din tara unde se discuta aspecte legate de mocanita mureseana
DSC00228.JPG

Caile Ferate Inguste Muresene

Se reface linia spre Cristesti

Tronsonul Tg.Mures - Cristesti in refacere
Actiunile de refacere a infrastructurii liniei ferate cu ecartament ingust continua dupa ce din luna Mai a fost deschis tronsonul Raciu - Teaca . Acum se lucreaza la completarea liniei furate pe tronsonul Tg.Mures - Cristesti . Din pacate in acesti ani in care linia nu a mai fost folosita, sinele si traversele au devenit o prada usoara pentru hotii care au valorificat linia veche de peste 100 de ani la fier vechi sau chiar la construirea gospodariilor .

Speram sa se reconstruiasca linia mai repede decat pot altii sa fure si ca miscarea care va fi pe acest tronson sa-i inlature pe hoti .
DSC01813.JPG
DSC01807.JPG
DSC01814.JPG
DSC01810.JPG
Recieve news about this website directly to your mailbox
Informatia naste interesul . Interesul naste proiecte .
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one