Autor

Autor

Nu sunt vreun angajat cfr si nici vreun nostalgic care a trait pe langa vreo linie ingusta . Lucrez intr-un domeniu total opus si aceasta pasiune fata de trenuri am mostenit-o din copilarie, fara a avea pe cineva cunoscut in domeniu .Tot ce incerc prin acest site este sa adun la un loc cat mai multe informatii despre ceea ce a fost si inca mai exista - partial - din liniile ferate inguste din judetul Mures . Pasiunea si interesul fata de soarta acestui fost mijloc de transport, care se afla in coma profunda de peste 10 ani, stau la baza formarii acestui site . Probabil ca cei care vor vizita acest site sunt persoane care au o pasiune comuna sau care doresc sa afle noutati despre ceea ce candva era un mijloc de transport important in judetul Mures .

Tinand cont ca nu lucrez nici in CFR si nici nu sunt un IT-ist de profesie imi cer scuze daca unele aspecte sunt neclare sau incorecte si accept orice completare sau corectare pe email mocanitamureseana@gmail.com .
Aici gasiti cateva forumuri din tara unde se discuta aspecte legate de mocanita mureseana
DSC00228.JPG

Caile Ferate Inguste Muresene

Cea mai lunga linie ferata ingusta din Romania
Traseul liniei ferate cu ecartament ingust (760 mm) care va fi inaugurat sambata - 23 iunie, masuara o distanta de 34,6 km . Devine astfel ce mai lunga linie de cale ferata ingusta redeschisa din Romania pentru turism .

Localitatile strabatute de traseul linei sunt urmatoarele :

Raciu (Jud. Mures, Drum Judetean 15E, Distanta pe sosea de Tg.Mures : 26 km - aprox. 25 minute)
Sanmartinu de Campie
Craiesti
Milas
Orosfaia
Ocnita
Teaca (Jud. Bistrita Nasaud, Drum Judetean 15A/E578, Distanta pe sosea de Bistrita : 31 km - aprox. 30 minute)
mersul 408.JPG
Peisajul oferit de traseul Mocanitei este o imbinare dintre imaginea satului ardelean si imaginea reliefului de deal cu padurile si livezile locale . Este un mix care te duce departe de galagia si agitatia orasului oferindu-ti o alta perspectiva a vietii contemporane .
DSC01446.JPG
DSC01438.JPG
DSC01427.JPG
DSC01431.JPG
Recieve news about this website directly to your mailbox
Informatia naste interesul . Interesul naste proiecte .
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one